Rijgen: een bloemlezing van liefde, lijven en lust

Sarah Moeremans en Joachim Robbrecht laten hun drie acteurs een estafette aan personages spelen en “rijgen” zo losse scènes aan elkaar die een blik achter de schermen en onder de lakens van de menselijke relaties werpen. Op de Gentse première temden de Ariane Van Vliet, Louis van der Waal en Peter Seynaeve moeiteloos de vinnige woordstroom gebaseerd op het beruchte werk van Arthur Schnitzel. Ze starten met herkenbare vignetten over relationele vereenzaming of liefde ten tijde van Tinder om gradueel naar deviantere oorden zoals bestialiteit te reizen.

Bron: Facebook NTGent

Vrees echter geen schaamteloze shock value, want elk thema wordt ontwapenend menselijk en doorspekt met de nodige humor aangesneden. Het resultaat is een voorstelling met een vlot tempo waarin de acteurs zich van hun meest flexibele kant tonen door om de haverklap als een heel nieuw personage te reïncarneren. Dit alles speelt zich af in een ook constant bewegend kader door het herschikken van de reflecterende decorstukken op de spiegelbühne. Deze originele omgeving en de sterke fysicaliteit van het acterende trio maakt deze voorstelling tot een lust voor oren én ogen.

Dankzij Schouwburg Kortrijk kan u deze tegelijkertijd entertainende en treffende voorstelling op 9 november meepikken in CC Guldenberg Wevelgem.

Bron: Facebook NTGent

Ambassadeurs van Schouwburg Kortrijk pennen hun gedachten neer over voorstellingen, artiesten en repetitieprocessen.

Ambassadeurs van Schouwburg Kortrijk pennen hun gedachten neer over voorstellingen, artiesten en repetitieprocessen.