Het wonderlijk bevreemdende universum van Kind

Al twintig jaar lang speelt Peeping Tom met tijd, ruimte en logica in een unieke dans- en beeldtaal. Sinds 2016 timmert het Belgische gezelschap met internationale naam en faam met hun “Familie”-trilogie een nieuw hoogtepunt aan hun opmerkelijke oeuvre, waarin ze steeds met de blik op een ander archetypisch gezinslid diep in het geheugen van hun internationale collectief graven om via herinneringen een zoektocht naar verbinding in te zetten. De oude “Vader” verloor zijn grip op de realiteit waarvan hij afgesloten raakte en zag herinnering realiteit overwoekeren. De verschillende, vaak zwaar getekende verschijningsvormen evoceerden met hun aanwezigheid een gevoel van afwezigheid van “Moeder”. In het sluitstuk zien we door de blik van een volwassene hoe “Kind” de realiteit om zich heen percipieert, verwerkt en vervormt.

Olympe Tits

In een met bergen omzoomd bos schept Peeping Tom opnieuw een bevreemdend schouwspel waarin niets is wat het lijkt en werkelijkheid en surrealiteit elkaar snel afwisselen op het raakvlak tussen angst en droom. In dit donkere sprookjeswoud zal Kind de grenzen tussen goed en kwaad zelf nog moeten trekken. Doorheen deze ontdekkingstocht wordt ze geconfronteerd met markante creaturen die de toeschouwer meermaals met verbazing in de ogen zal laten wrijven.

In hun derde opeenvolgende samenwerking is deze topcast perfect op elkaar ingespeeld. Dans en performance geven hen de flexibiliteit om de archetypische personages te transformeren tot een veruiterlijking van hun verborgen innerlijke beslommeringen. Een extra discipline — martial arts, breakdance of topgymnastiek — maakt van elk van hen een uniek ingrediënt in de wonderlijke cocktail van “Kind”.

Olympe Tits

“Kind” staat op donderdag 16 januari in Schouwburg Kortrijk.

Tickets kan je nog steeds reserven: http://bit.ly/LiveCinemaopPodium

Door Tom De Moor

Ambassadeurs van Schouwburg Kortrijk pennen hun gedachten neer over voorstellingen, artiesten en repetitieprocessen.

Ambassadeurs van Schouwburg Kortrijk pennen hun gedachten neer over voorstellingen, artiesten en repetitieprocessen.