Dansambassadeur Myriam kijkt uit naar“Ends of worlds”van Michiel Vandevelde

17 december staat de dansvoorstelling “Ends of Worlds” in een choreografie van Michiel Vandevelde in de Schouwburg Kortrijk.

Deze jonge choreograaf heeft West-Vlaamse roots en ging al heel jong aan het dansen bij het Leuvense gezelschap FABULEUS. Daarbij speelde de inspiratie en het enthousiasme van zijn moeder die bewegingstherapeute was en zelf ook dansambities koesterde een grote rol. Mirjam Vervaeke, die helaas overleed op 67-jarige leeftijd, is een naam die vele West-Vlamingen zich wellicht zullen herinneren. Zij liet aan Michiel een erfenis na van dansmateriaal dat hij na zijn afstuderen aan P.A.R.T.S. in 2012 gebruikte in de opbouw van een succesvolle carrière als choreograaf, curator en schrijver. Michiel is artist-in-residence bij Kaaitheater tot 2021.

Daar creëerde hij al een aantal voorstellingen waarin politiek en artistiek activisme de rode draad vormen.

Wie de lezing van dansambassadeur Tom De Moor over de dansgeschiedenis volgde op dinsdag 12 december hoorde namen als Isadora Duncan en Anna Halprin, iconen uit het verleden, en het zijn deze grote namen die ook Michiel inspireerden om vanuit de toekomst naar het verleden te kijken. In 6 delen zien we de chronologische geschiedenis van de westerse moderne en hedendaagse dans.

Een aanrader dus als je meer wil vernemen over dans in het algemeen en de persoonlijke geschiedenis van deze jonge choreograaf van bij ons.

Een dansante voorstelling die ook jongeren kan bekoren !

Info en tickets: https://www.schouwburgkortrijk.be/programma/630/Michiel_Vandevelde/Ends_of_Worlds

Copywright Illias Teirlinck

Ambassadeurs van Schouwburg Kortrijk pennen hun gedachten neer over voorstellingen, artiesten en repetitieprocessen.